طرز تهیه گرانولا

طرز تهیه گرانولا

طرز تهیه گرانولا را بسیاری از کاربران سایت دلیو درخواست کرده بودند. گرانولا یکی از مواد مغذی است که شما م یتوانید آن را نیز از دلیو حتی تهیه نمایید.

در این بخش قصد داریم روش‌‌‌های مناسب تهیه انواع گرانولا را به شما آموزش دهیم.

شما می‌توانید همچنین انواع گرانولا تهیه شده با بهترین مواد اولیه را از دلیو نیز خریداری نمایید.

گرانولا چیست

گرانولا یک خوراک، اسنک یا تنقلات به شمار می‌رود که معمولا در وعده صبحانه یا میان وعده مصرف می‌شود. گرانول یعنی دانه، گرانولا هم معمولا از غلات، عسل رقیق شده، انواع مغزها و آجیل و خشکبار و در آخر میوه‌های خشک شده تهیه می‌شود

اصلی ترین مواد تشکیل دهنده گرانولا جوپرک، مغزها و عسل هستند و سایر مواد خوش طعم دیگری مثل شکر قهوه ای، برنج بوداده، میوه‌‌‌های خشک و انواع شکلات نیز در ترکیبات گرانولا استفاده می‌شود. در برخی گرانولاهای خاص از دانه‌‌‌های تخم کتان بو داده و کره بادام زمینی نیز استفاده می‌شود.

خواص گرانولا

بهبود هضم

فیبرهای محلول و غیر محلول از مهم‌ترین مواد موجود در این غذا هستند فیبرها باعث بهبود فعالیت باکتری‌های مفید روده می‌شوند و علاوه بر این، لوله‌های گوارشی بعد از مصرف آنها مرطوب می‌شود که این موضوع عبور مدفوع و مواد غذایی را تسهیل می‌کند. این امر به جلوگیری از یبوست منجر می‌شود

جلوگیری از آنمی

آنمی‌یکی از بیماری‌هایی است که در سراسر دنیا گسترده شده است. افرادی که به این بیماری دچار هستند، از کمبود آهن رنج می‌برند. از آهن به عنوان یکی از مواد سازنده گلبول‌های قرمز یاد می‌شود. این گلبول‌ها وظیفه خون و اکسیژن رسانی در بدن را بر عهده دارند. در انواع گرانولا آهن وجود دارد و به همین دلیل مصرفش می‌تواند به جلوگیری از آنمی‌کمک کند

کمک به کاهش وزن

دانه‌‌‌های گرانولا دارای سدیم کم هستند که باعث کاهش اشتها می‌شوند و احساس سیری طولانی مدت تری می‌دهد، بنابراین باعث کاهش مصرف غذا می‌شود. سدیم و کلسترول هر دو عامل مهمی‌در بروز چاقی هستند

افزایش انرژی

در گرانولا، مقدار زیادی شکر وجود ندارد. شکر باعث خستگی زودرس می‌شود. بالعکس، در این غذا مقادیر قابل توجه ای منگنز وجود دارد که در بدن به میزان کمی‌‌یافت خواهد شد. این عنصر برای اندام‌هایی مانند کبد، کلیه‌ها و فعالیت متابولیک بسیار ضروری است. تابع متابولیسم مناسب بدین معنی است که بدن شما کارآمدتر شده و در نتیجه انرژی به صورت موثرتری مصرف خواهد شد

 

طرز تهیه گرانولا با عسل و دارچین

طرز تهیه گرانولا عسل

مواد لازم

جو دوسر پرک                      3 پیمانه

روغن                                 2/1 پیمانه

عسل                                   2/1 پیمانه

دارچین                               2/1  قاشق چایخوری

نمک                                  2/1  قاشق چایخوری

بادام پرک شده                       1 پیمانه

وانیل                                 2/1 قاشق چایخوری

تخم کدو یا تخم آفتاب‌گردان           2/1 پیمانه

پودر نارگیل                         2/1 پیمانه

کشمش و خرما خشک

 

طرز تهیه

عسل را روی بخار کتری قرار دهید تا کمی‌نرم شود سپس بادام پرک شده و تخم کدو را با جو پرک شده مخلوط کنید بعد آن را با وانیل، نمک و دارچین مخلوط کنید حالا باید عسل و روغن را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید بعد از این کار کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد را روی سینی پخش کنید و داخل فر با درجه حرارت ۱۶۰ درجه قرار بدهید 20 الی 30 دقیقه طول می‌کشد تا گرانولا آماده شود بعد از اینکه گرانولا را از فر بیرون آوردید پودر نارگیل، کشمش و خرمای خشک را اضافه کنید و مخلوط کنید

گرانولا را می‌توانید با ماست میوه‌ای یا ماست یونانی، انواع توت تازه و موز و عسل سرو کنید

 

طرز تهیه گرانولا با مغز آجیل

گرانولا با مغز آجیل

مواد لازم

جو پرک                    ۲ لیوان

روغن یا کره               ۲ قاشق غذا خوری

عسل                         2/1 پیمانه

مغز آجیل (دلخواه)         2/1 پیمانه

 

طرز تهیه

ابتدا عسل را روی بخار کتری گذاشته تا حالت روان پیدا کند بعد تمام مواد را با عسل خوب مخلوط کنید سپس کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و مخلوط را کف سینی پخش کنید و داخل فر با درجه حرارت ۱۶۰ درجه قرار بدهد بعد از پخت آن را از فر درآورده و وقتی گرانولا سرد شد می‌توانید میوه‌‌‌های خشک دلخواه به آن اضافه کنید و تا یک ماه در ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید

 

طرز تهیه گرانولا با برنجک و خلال بادام

گرانولا خوش طعم

مواد لازم

کره           6 قاشق سوپ‌خوری

شکر قهوه ای تیره            3/1 پیمانه

عسل          3/1 پیمانه

عصاره وانیل     1.5 قاشق چایخوری

نمک          8/1 قاشق چایخوری

جو پرک      2 پیمانه

خلال بادام           2/1 پیمانه

برنجک              1 و 4/3 پیمانه

تخم کتان           3/1 پیمانه

شکلات چیپسی      3/1 پیمانه

 

طرز تهیه

جو پرک را در آب داغ خیس کنید بعد از نیم ساعت خیس کردن آن را به خوبی آبکش کنید و بگذارید تا آب آن کاملا برود سپس جوپرک‌ها را روی کاغذ روغنی یا حوله آشپزخانه پهن کنید تا خشک شود یک قالب مستطیلی بزرگ با ابعاد حدود 32*22  سانتی متری نیاز دارید، داخل قالب کاغذ آلومینیوم پهن کنید و دیواره‌ها را نیز بپوشانید و کمی‌از فویل را از دیوار‌ها به سمت بیرون ببرید تا در آوردن گرانولا ساده تر شود بعد در قابلمه بزرگی کره، شکر قهوه ای و عسل را مخلوط نمایید و قابلمه را روی حرارت نسبتا زیاد بگذارید تا مواد ذوب و با هم ترکیب شود مواد را دائم هم بزنید تا به جوش آید سپس حرارت را کم کنید

حالا عصاره وانیل و نمک را اضافه نمایید و مجدد هم بزنید تا با مواد مخلوط شود سپس جوپرک، مغز بادام، تخم کتان و برنجک را اضافه نمایید سپس با استفاده از کفگیر چوبی مواد را به خوبی هم بزنید تا تمام مواد را با هم مخلوط شود و مواد خشک را از زیر به رو هم بزنید تا مواد مایع را جذب کند بعد از این که مواد را جذب کرد مواد گرانولا را داخل سینی بریزید و به کمک کفگیر روی مواد را کاملا صاف کنید و داخل سینی کاملا شکل بدهید سپس شکلات چیپسی‌ها را روی گرانولا بریزید و به کمک دست یا کفگیر آن را فشار دهید تا داخل گرانولا بروند و با فشار دست گرانولا نیز منسجم تر شود

حالا قالب را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا گرانولا به خوبی خنک شود بعد از آن گرانولا را از یخچال خارج کرده و به شکل دلخواه برش می‌زنید.

 

طرز تهیه گرانولا با تخم کدو و نارگیل

طرز تهیه انواع گرانولا

مواد لازم

جو دوسر                   2.5 پیمانه

شکر قهوه‌ای               2 پیمانه

تخم کدو                   نصف پیمانه

کشمش                    4 قاشق غذاخوری

نارگیل خشک            ۴ قاشق غذاخوری

بادام نیم کوب             نصف پیمانه

گردو نیم کوب            نصف پیمانه

پسته نیم کوب            نصف پیمانه

وانیل                    1 قاشق غذاخوری

نمک                    1 قاشق چای خوری

دارچین                 1 قاشق مربا خوری

روغن                  3/1 پیمانه

 

طرز تهیه

ابتدا عسل را روی حرارت بگذارید تا نرم شود. از بخار کتری یا حرارت اجاق گاز استفاده کنید. سپس دارچین، نمک، وانیل و روغن را به آن اضافه کنید. کمی‌صبر کنید تا مایه‌ای یکدست ایجاد شود. مواد را دائما هم بزنید تا ته نگیرند. پس از آن می‌توانید جو دوسر را اضافه کنید. تمامی‌تکه‌های جو دوسر باید با عسل پوشیده شوند. پس از آن که جو کاملا با مواد ترکیب شد، مغزهای خوراکی و را اضافه کنید. به جای آجیل‌های ذکر شده می‌توانید از هر مغز خوراکی دیگری که تمایل دارید استفاده کنید

کاغذ روغنی کف سینی فر بگذارید. سپس مواد گرانولا را تا ارتفاع 2 سانتی متری سینی بریزید. به مدت 30 تا 60 دقیقه آن را با حرارت 180 درجه در طبقه وسط فر قرار دهید. بهتر است محتویات گرانولا را هر 10 دقیقه یک بار زیر و رو کنید تا تمامی‌قسمت‌های آن به طور یکنواخت حرارت ببیند

پس از پایان زمان پخت گرانولا، آن را از فر خارج کنید. بلافاصله پس از اینکه آن را از فر خارج کردید، کاغذ روغنی را جدا کنید. زیرا گرانولا سرد به سختی از کاغذ روغنی جدا می‌شود. کشمش و نارگیل خشک را پس از سرد شدن گرانولا روی آن بریزید. می‌توانید براساس سلیقه خود انواع میوه خشک را به گرانولا اضافه کنید. گرانولا را در ظرف دردار نگهداری کنید. افرادی که رژیم لاغری دارند می‌توانند تخم کتان به گرانولا اضافه کنند تا سوخت و ساز بدن را بیشتر از قبل، افزایش دهد

 

طرز تهیه گرانولا سیب و دارچین

جو پرک                  ۳۸۰ گرم

گردو                       8 مغز

بادام                       40 گرم

عسل                      ۲ قاشق غذاخوری

کره بادام زمینی         ۱۰۰ گرم

انجیر خشک             ۸ عدد

خرما                     5 الی 6 عدد

سیب                     ۱ عدد

دارچین                 ۲ قاشق غذاخوری

نمک                   ۱ قاشق غذاخوری

شکر                   ۳ قاشق غذا خوری

روغن                 به مقدار لازم

 

طرز تهیه گرانولا سیب و دارچین

در ابتدا گردو و بادام را خرد کنید سپس عسل و کره‌ی بادام زمینی را حرارت دهید و زمانی که این دو ماده شل شد، سپس گردو، بادام، نمک و دارچین را به آن اضافه نمایید و سپس کل مواد را به جو پرک شده اضافه کنید مواد را به خوبی هم بزنید یک تابه‌ی بزرگ را انتخاب کنید کف تابه را به خوبی چرب کرده و سپس مواد را به آن اضافه کنید بعد از مقداری تفت دادن مواد، سیب را در قطعه‌‌‌های نازک تهیه کرده و آن را به مواد خود اضافه نمایید بعد از برشته شدن و ترد شدن، آن را خاموش کنید سپس انجیر خشک را خرد کنید و آن را به ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید تا ترکیب شما سرد شود

 

طرز تهیه معجون گرانولا

مواد لازم

موز                        حلقه حلقه شده

گرانولا میکس شده        یک پیمانه

ماست وانیلی              ۲ پیمانه

توت فرنگی تازه        ۲ پیمانه

عسل                     یک قاشق غذاخوری

زغال اخته تازه        2/1 پیمانه

 

طرز تهیه معجون گرانولا

ابتدا توت فرنگی‌ها را حلقه حلقه برش بزنید و زغال اخته‌ها را نصف کرده و هسته ان را در بیاورید حالا لیوان‌های مخصوص معجون را آماده کرده و نصف ماست را داخل دو لیوان بریزید بعد نیمی‌از برش‌های توت فرنگی و زغال اخته و موز را روی ماست ریخته و نیمی‌از گرانولا را هم روی آن بریزید و باقی مانده ماست را روی مواد ریخته و برش‌های باقی مانده موز و زغال اخته را قرار داده و مابقی گرانولا را روی آن بریزید و در آخر توت فرنگی‌ها را روی گرانولا چیده و عسل را بیافزایید در اخر معجون را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود، این معجون را به عنوان میان وعده، صبحانه و دسر میل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *