چیز کیک یا در واقع همان کیک پنیری، یکی از محبوب ترین دسر ها در دنیا است که طرفداران بسیار زیادی دارد و طعم ها و مدل های بسیار متنوعی دارد.
در یونان قدیم نوعی دسر میپختند که خیلی شبیه چیز کیک امروز ما بوده. کیکهای پنیری در مناسبتهای مذهبی پخته میشدند
چیز کیک از مواد ساده ای تهیه میشود و دستور پخت آسانی دارد و به طور کلی از دو لایه خوشمزه و هیجان انگیز تشکیل میشود، لایه ی پایینی بیسکویتی و لایه ی بالایی، فیلینگ نرم و اشتها برانگیز آن، پایه ی پنیری دارد. بسته به مدل کیک پنیری، ممکن است از پنیر خامه ای، پنیر ریکوتا، پنیر ماسکارپونه یا پنیر کوتاژ در آن استفاده شود. عموما پنیر با تخم مرغ و شکر مخلوط میشود و به بافت نرمی میرسد.
البته شما می توانید بهترین کیفیت و خوش مزه ترین چیز کیک زندگی خود را از دلیو تهیه نمایید.
جهت خرید چیز کیک همین حالا سفارش خود را ثبت نمایید.
چیز کیک یکی از بهترین انتخاب ها برای مهمانی ها و دورهمی ها، یا کنار نوشیدنی گرم در کافه ها است.
چیز کیک ها طعم ها و سبک های مختلف و متنوعی دارند و به دو دسته ی چیز کیک یخچالی (بدون فر) و چیز کیک تنوری (با فر) تقسیم میشوند.
در ادامه مطلب شمارا با چند چیز کیک محبوب بیشتر آشنا میکنیم.
چیز کیک نیویورکی
چیز کیک نیویورکی یکی از ساده ترین و در عین حال محبوب ترین چیز کیک ها است. کیک پنیر نیویورکی فیلینگ پنیری و خامهای خیلی لطیفی دارد. پایهی آن از بیسکوییت خرد شده و کره است
مواد لارم برای تهیه چیز کیک نیویورکی خانگی:
بیسکوییت (200 گرم) ، کره (150 گرم) ، خامه (130 گرم) ، پنیر خامه ای (500 گرم) ، شکر (150 گرم) ، تخم مرغ (4 عدد) ، لیموترش (1 عدد) ، روغن (به مقدار لازم) ، نمک (کمی) ، وانیل (1 قاشق چای خوری)
طرز تهیه چیز کیک نیویورکی:
درجه فر را روی 180 درجه تنظیم کنید، بیسکوییت را به طور کامل خرد کنید، کره را کاملا آب کرده به بیسکوییت اضافه می کنیم و سپس شروع به هم زدن نمایید تا یک مخلوط چسبناک بدست آید. قالب کمربندی را آماده کرده، با کمی روغن یا کره چرب کنید، مخلوط بیسکوییت و کره را در داخل قالب بریزید و با پشت قاشق آن را فشار دهید تا لایه ای منسجم و یکنواخت تشکیل شود. قالب را 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود. شکر و پنیر خامه ای را در یک ظرف بریزید، و به خوبی با هم ترکیب کنید تا یکدست شود. کمی آرد هم به مخلوط اضافه کنید تا از ترک خوردن احتمالی چیز کیک جلوگیری کنید. نمک، وانیل و پوست لیمو رنده شده را به مخلوط اضافه کنید و با سرعت پایین هم بزنید تا ترکیب شود. تخم مرغ ها را یک به یک اضافه کنید، و بعد از اضافه کردن هرکدام مخلوط را به مدت یک دقیقه هم بزنید تا کاملا جا بی افتد. خامه را به مخلوط اضافه کنید. در این مرحله باید کراست را از یخچال خارج کنید و مخلوط را روی آن بریزید. حالا نوبت به مرحله ی حمام آب میرسد که باعث تنظیم دما میشود و فرایند پخت چیز کیک را در حرارت پایین نگه میدارد و همچنین بخار ایجاد شده از خشک شدن و ترک خوردگی جلوگیری میکند.
برای انجام این کار، باید قالب را در یک ظرف بزرگتر قرار دهید و مقدار آب جوش به آن طرف اضافه کنید به طوری که حدودا تا میانه ی قالب را پوشش دهد. چیز کیک را برای مدت زمان یک ساعت داخل فر قرار دهید، و در این مدت چندین بار چک کنید که آب درون ظرف تمام نشده باشد. برای اطمینان از اینکه چیز کیک تان آماده است، میتوانید یک خلال دندان در آن فرو کنید، اگر بعد از درآوردن خلال دندان چیزی به آن نچسبیده باشد یعنی چیز کیک شما آماده است.
چیز کیک نیویورکی تان را در یخچال قرار دهید تا حداقل به مدت 8 ساعت در آنجا بماند سپس سرو کنید.
طرز تهیه چیز کیک توت فرنگی
چیز کیک توت فرنگی، از لذیذ ترین و ساده ترین چیز کیک های میوه ای است که در کنار نوشیدنی تان عصرانه ای به یاد ماندنی برای شما میسازد.
مواد لازم برای تهیه چیز کیک توت فرنگی خانگی:
بیسکوییت خرد شده (1 و 4/1 پیمانه) ، شکر (4/1 پیمانه) ، کره ذوب شده (5 قاشق سوپ خوری) ، شکلات صبحانه (4/1 پیمانه) ، پنیر خامه ای (500 گرم) ، شکر آسیاب شده (1 پیمانه) ، شیر (4/1 پیمانه) ، وانیل (1 قاشق سوپ خوری) ، توت فرنگی خرد شده(1 پیمانه)
طرز تهیه:
بیسکوییت و شکر را درون غذاساز ریخته و با یکدیگر مخلوط میکنیم تا کاملا ریز شود، سپس شکلات صبحانه و کره را درون غذاساز ریخته، مخلوط نموده تا مواد یکدست شود.
مواد بیسکویتی را درون قالب 13*9 ریخته و با لیسک به دیواره ها و کف قالب میفشاریم و یکدست میکنیم.
قالب را به مدت 10 دقیقه در فریز میگذاریم تا مواد خودش را بگیرد. همزمان مواد داخل چیز کیک را آماده میکنیم، پنیر خامه ای، شکر آسیاب شده، وانیل، و شیر را با همزن دستی، هم زده تا بهصورت کرم درآید. سپس توت فرنگی را به مواد افزوده و مخلوط میکنیم. قالب را از فریزر درآورده و مخلوط پنیری را روی آن میریزیم، و مجددا قالب را به مدت 4 ساعت در فریزر میگذاریم.
چیز کیک را 20 دقیقه قبل از سرو از فریزر درمیآوریم تا کمی گرم شود، سپس چیز کیک را به قطعه های مثلثی برش زده و سرو میکنیم.
طرز تهیه چیز کیک مارس
چیز کیک مارس جزو محبوب ترین و پرطرفدار ترین چیز کیک های یخچالی است که اکثر ما طرفدار پر و پا قرص آن هستیم. چیزکیک یخچالی مارس بطور کلی از بیسکوییت ، کرم پنیری ، سس کارامل و سس شکلات تشکیل شده.
مواد لازم برای تهیه چیز کیک مارس خانگی:
بیسکوییت (1.5 بسته) ، کره ذوب شده (130 گرم) ، شیر (2 قاشق) ، خامه (300 گرم) ،پنیر خامه ای (200 گرم) ، ژلاتین (3.5 قاشق چای خوری) ، شکلات مارس (3 عدد / 150 گرم) ، شکر برای کارامل (100 گرم) ، خامه برای سس کارامل (2/1 پیمانه) ، خامه برای لایه رویی (3 قاشق) ، آب آناناس (2/1 لیوان)
برای تهیه چیز کیک مارس، بیسکوییت ها را پودر کنید و با کره ذوب شده و شیر مخلوط کنید. داخل قالب کمربندی که آن را کاغذ روغنی چرب شده انداخته اید پهن کنید. داخل یخچال بگذارید تا سفت شود. در این فاصله آب آناناس را با آب رقیق کنید تا یک لیوان شود، ژلاتین را با آن مخلوط کنید، داخل ظرف بریزید و بر روی بخار کتری بگذارید تا ژلاتین حل شود.
شکر را داخل یک قابلمه کارامل کنید، وقتی به یک رنگ خرمایی خوش رنگ رسید، خامه دومی یعنی 2/1 پیمانه را درون شکر کارامل شده بریزید و هم بزنید تا خوب حل شود و سس کارامل آماده شود. در یک ظرف بزرگتر خامه اولی یعنی 300 گرم را بریزید و با همزن بزنید تا سبک شود. پنیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. 3/2 از سس کارامل را به این مایه اضافه کنید و هم بزنید. از مایع ژلاتین حل شده 4 قاشق بردارید و بقیه آن را به این مایه اضافه کنید و هم بزنید.
یک عدد از شکلاتها تقریبا معادل 50 گرم را تکه تکه کنید و با این مایه مخلوط کنید و بر روی کراست آماده بریزید و داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
برای لایه رویی شکلات مارس باقی مانده را با خامه باقی مانده بر روی حرارت بگذارید و 3/1 سس کارامل را که کنار گذاشته اید به همراه 4 قاشق ژلاتین باقی مانده به مایه شکلات ذوب شده اضافه کنید و هم بزنید. بعد از گرفتن لایه اول بر روی آن بریزید و مجددا داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. بعد از آماده شدن، روی آن را با شکلات ذوب شده تزئین کنید
چیز کیک کارامل نمکی
اگر شما هم جزو افرادی هستید که طعم های خاص و تجربه های جدید را دوست دارید، حتما این چیز کیک را امتحان کنید. چیز کیک کارامل نمکی بر خلاف اسمش که ممکن است طعم شوری را به یادتان بیاورد ، ترکیبی فوق العاده و دلنشینی دارد که هر کسی یکبار باید امتحانش کند !
مواد لازم برای تهیه کارامل نمکی:
تافی کاراملی (250 گرم) ، خامه (125 گرم) ، نمک دریا (10 میلیلیتر) ، بیسکوییت (200 گرم) ، کره (100 گرم) ، شربت طلایی golden suryp(30 میلیلیتر)
مواد لازم برای تهیه لایه روی چیز کیک:
پنیر خامه ای (750 میلیلیتر) ، شیر عسل (385 میلیلیتر) ، لیمو (یک عدد) ، تخم مرغ (4 عدد، زرده و سفیده جدا) ، خامه (125 میلیلیتر)
طرز تهیه کارامل نمکی:
پوست تافیها را جدا کرده و آنها را همراه با خامه در قابلمه کوچکی قرار دهید. روی شعله بسیار کم خامه و تافی ها را حرارت دهید تا جایی که تافی ها کاملا ذوب شوند و نمک را اضافه کنید. این سس را هم بزنید و در ظرفی شیشه ای بریزید تا خنک شود.
طرز تهیه پایه چیز کیک:
بیسکوییت ها را در غذاساز بریزید، صبر کنید تا کاملا نرم و یکدست شود. کره و شربت را در کاسه شیشه ای کوچک بریزید، و در ماکروفر یا روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. سپس آنها را به بیسکوییت نرم شده اضافه کنید. کره را بر روی بیسکوییت نرم شده بریزید و با غذاساز آنها را مخلوط کنید تا جایی که بیسکوییت ها به هم بچسبد. مواد را کف تابه بزرگی پهن کنید و به مدت لازم در یخچال نگه دارید تا خودش را بگیرد.
طرز تهیه لایه روی چیز کیک کاراملی:
فر را از قبل در دمای 180 درجه گرم کنید، شیر عسل را در کاسه شیشه ای ریخته و آبلیمو را به آن اضافه کنید. هم بزنید تا سفت و یکدست شود. پنیر خامه ای، زرده تخم مرغ و خامه را اضافه کنید و به سرعت هم بزنید، تا جایی که مواد کاملا نرم شود. سفیده تخم مرغ را خوب بزنید تا پف کند، و سپس به ترکیب پنیر خامه ای اضافه کنید.
مواد را به تابه ای که از قبل آماده کردهاید اضافه کرده و به مدت 25 دقیقه در فر بپزید. فر را خاموش کرده، درب را باز بگذارید و به همین حالت بگذارید خنک شود.