خواص شگفت انگیز عرق کاسنی

خواص عرق کاسنی بهترین کیفیت

عرق کاسنی از گیاهی چوبی و علفی در مدیترانه گرفته می‌شود که به دلیل استفاده در سالاد ها، نوشیدنی ها، و کاربرد‌‌‌های دارویی کشت شده، و محبوبیت و استفاده ی بسیار زیادی دارد. در برگ ها، جوانه ها، و ریشه‌‌‌های این گیاه مملو از فواید و خاصیت‌‌‌های فراوان است، همچنین رشد گیاه کاسنی در هوای مرطوب دوبرابر می‌شود.

برای خرید عرق کاسنی همین حالا اقدام کنید و از خواص بی نظیر این محصول بهره مند شوید.

در بسیاری از فرهنگ‌ها از برگ‌‌‌های کاسنی به جای اسفناج استفاده می‌شود. ریشه گیاه کاسنی اغلب به صورت پودر خرد شده و به عنوان جایگزین قهوه استفاده می‌شود. گیاه کاسنی صد‌ها سال به عنوان داروی گیاهی برای بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته و امروزه نیز با فواید بی‌شماری که دارد ارزشش را به ما ثابت کرده.

جهت خرید عرقیجات دیگر نیز می‌توانید همین حالا به دسته بندی مورد نظر رفته و بهترین کیفیت و قیمت عرقیجات را تجربه کنید.

کاسنی، یک گیاه دارویی پایا با گل‌‌‌های آبی یا ارغوانی است. کاسنی در اصل گیاه بومی‌جهان قدیم است و بعداٌ در قاره آمریکا نیز به صورت گیاه خود رو در کنار جاده‌ها درآمده است. خواستگاه اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است. گیاه کاسنی پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان دارد.

گیاه کاسنی به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی‌سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمی‌کند.

کاسنی، گیاه دارویی بسیار مهم و تاثیر گذاری است که اگر به حد اعتدال مصرف شود، فواید بسیار زیادی برای بدن دارد و کمک بسیار زیادی به سلامتی می‌کند. کاسنی منبعی سرشار از منیزیم، روی، منگنز، کلسیم، فولیک و ویتامین‌‌‌های مختلف است که برای سلامت انسان بسیار مهم هستند.

خواص عرق کاسنی:

خواص عرق کاسنی

طبع عرق کاسنی سرد است و می‌تواند هنگام گرم شدن، دمای بدن را کنترل و متعادل کند. به طور کلی هرچه عرق کاسنی که مصرف می‌کنید تلخ تر باشد، به معنای قوی تر بودن آن است که باعث می‌شود فواید عرق کاسنی بیشتر باشد و در التیام کبد موثر تر باشد.

خواص عرق کاسنی برای کبد:

کاسنی با تأثیراتش روی کبد، زمینه ی دفع صفرا از بدن را فراهم کرده و زردی را می‌زداید و بار کبد را سبک می‌‌کند، به همین دلیل مسکنی تأثیر گذار برای تب محسوب می‌شود. عرق کاسنی با تقویت کبد، رنگ پوست را روشن، بیماری‌های مزمن پوستی به خصوص اگزما را التیام، رسوبات ادراری و جوش‌های ناشی از گرمی‌غذاها را رفع می‌کند.

از آنجایی که کبد عضو بسیار حیاتی در بدن انسان است که مسئولیت دفع تمام سموم بدن را به عهده دارد، مصرف به اندازه و مداوم عرق کاسنی برای درمان کبد و سالم نگه داشتن کبد، یک ضرورت است.

از دیگر فواید عرق کاسنی این است که ملین و ادرارآور خوبی بوده و با خروج سموم از بدن التهاب بدن، تب‌های صفراوی، یرقان و زردی ناشی از گرمی‌را رفع، کیسه صفرا، کلیه و مثانه را از سنگ پاک، التهاب معده را برطرف، اسید کلریدریک معده را تحریک و اشتها را زیاد می‌کند.

دیگر خاصیت عرق کاسنی این است که به دلیل آن که روی کبد اثری نیکو دارد این عضو می‌تواند به تنظیم هورمون‌ها پرداخته و در افزایش قدرت باروری نطفه و تنظیم و تقسیم کروموزوم‌‌‌های نر و ماده تاثیرگذار باشد.

یکی از بیماری‌های کبدی، کلستاز انسدادی است که باعث بالا رفتن غلظت مواد اکسیدانی و التهابی کبد می‌شود. عصاره کاسنی می‌تواند سطح عوامل التهابی را کاهش دهد و به عنوان یک آنتی اکسیدان، از کبد در برابر آسیب‌ها حفاظت کند.

خواص عرق کاسنی برای بارداری:

عرق کاسنی اصل 1 لیتری

عرق کاسنی از آنجایی که کاهش دهنده قند خون است، مصرف متعادل آن در دوران بارداری برای خانم هایی که به دیابت بارداری مبتلا هستند مشکلی نخواهد داشت. از خواص کاسنی در بارداری، رفع مشکلات و ناراحتی‌های گوارشی دوران بارداری مانند یبوست، سوزش سر دل و ریفلاکس است. یکی از مشکلاتی که زنان باردار با آن مواجه می‌شوند، گرفتگی عضلات به ویژه عضلات ساق پا است، خاصیت ضد التهابی عرق کاسنی باعث کاهش احساس درد در استئوآرتریت و کاهش گرفتگی عضلات و نرم کردن مفاصل پا است. خوردن سبزی کاسنی در سالاد یا مصرف عرق کاسنی در بارداری، از تجمع آب در بدن جلوگیری کرده و ورم پای ناشی از این دوران را کاهش می‌دهد. به طور کلی مصرف کاسنی رشد تومورهای سرطانی را به حداقل می‌رساند و از بروز بسیاری از سرطان‌ها در دوران بارداری جلوگیری می‌کند. این گیاه حاوی فروکتان است که به آن خاصیت ضد توموری و آنتی‌اکسیدانی می‌دهد؛ همچنین این ویژگی‌ها باعث افزایش سیستم ایمنی در دوران بارداری می‌شود. از دیگر فواید مصرف کاسنی در بارداری، خاصیت پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های مختلف در دوران بارداری است. تحقیقات در این خصوص نشان داده است که مصرف عرق کاسنی به میزان یک الی دولیوان همراه با آب در طول روز می‌تواند از بروز تومورهای بدخیم سرطان سینه و سرطان روده بزرگ دربانوان جلوگیری کند.

خواص عرق کاسنی برای مو:

یکی از بهترین خواص عرق کاسنی، تأثیر آن بر روی گردش خون است که این فایده عرق کاسنی تأثیر مستقیم و مناسبی را بر روی ریزش موی سر دارد. این گردش خون رشد سریع تر و بی نقص تر مو را در پی خواهد داشت. بسیاری از افراد برای درمان ریزش مو خود، از عرق کاسنی استفاده می‌کنند.

خواص عرق کاسنی برای فشار خون:

فشار خون یکی از معضلاتی است که بسیاری از ما روزمره با آن درگیر هستیم و عرق کاسنی تأثیر بسزایی بر درمان این بیماری دارد. عرق کاسنی که حاوی فروکتان و نوعی یونولین است، اثرات مطلوبی بر بدن دارد؛ از جمله اثرات آنتی هپرگلیسمی‌و ضد دردی لیپیدمی‌و بهبود حرکت روده. مطالعات نشان داده است که عرق کاسنی بر گلوکز خون، متابولیسم لیپید و کاهش فشار خون تأثیر گذار است.

عرق کاسنی را چه زمانی مصرف کنیم

نوشیدن عرق کاسنی صبح ناشتا قبل از صبحانه است. عرق کاسنی را با آب در دمای معمولی و به صورت ناشتا بنوشید تا سبب افزایش دریافت مواد مغذی از گیاه کاسنی شود

ارزش غذایی کاسنی

انرژی 72 کیلوکالری، پروتئین 1.4 گرم، چربی 0.2 گرم، خاکستر 0.89 گرم، کربوهیدرات 17.51 گرم، فیبر 1.5 گرم، قند 8.73 گرم، کلسیم 41 میلی گرم، آهن 0.8 میلی گرم، منیزیوم 22 میلی گرم، فسفر 61 میلی گرم، پتاسیم 290 میلی گرم، سدیم 50 میلی گرم، زینک 0.33 میلی گرم، مس 0.08 میلی گرم، منگنز 0.23 میلی گرم، سلینیوم 0.7 میکرو گرم، اسید اسکوربیک (ویتامین سی) 5 میلی گرم، تیتامین 0.04 میلی گرم، ریبوفلاوین 0.03 میلی گرم، نیاسین 0.04 میلی گرم، پانتوتنیک اسید (ویتامین ب 5) 0.32 میلی گرم، ویتامین ب6، 0.24 میلی گرم، اسید فولیک 23 میکرو گرم، اسید فولیک غذایی 23 میکرو گرم، اسید‌‌‌های چرب اشباع شده 0.05 گرم.

کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت

گیاهی کاسنی حاوی ماده‌ای به نام اینولین است. اینولین با تحریک تولید هورمون‌های کنترل کننده قند خون نظیر انسولین، نقش مهمی‌در پیش‌گیری و کنترل دیابت ایفا می‌کند. همچنین تانن‌های موجود در این گیاه باعث مهار فعالیت چربی سازی در سلول‌های چربی می‌شوند. طبق دیگر تحقیقات، مصرف عصاره گیاه

کاسنی با برداشت زیادتر گلوکز از خون، باعث کنترل قند خون می‌شود.

پیشگیری از بیماری‌‌‌های قلبی عروقی

مصرف ۵۰۰ میلی گرم از گیاه کاسنی به مدت ۳۰ روز سبب محافظت از قلب در برابر آسیب‌های اکسیداتیو می‌شود. همچنین عصاره گیاه کاسنی با کاهش میزان کلسترول خون، نقش بسیار مهمی‌در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی دارد.

خاصیت آنتی اکسیدانی قوی

‌ترین فواید عرق کاسنی و عصاره این گیاه، خاصیت آنتی اکسیدانی آن است. به‌نظر می‌رسد این اثر به دلیل حضور ترکیبات پلی فنلی متعدد در این گیاه باشد.

کمک به هضم غذا

هضم بهتر غذا یکی از بی شمار خاصیت‌‌‌های عرق کاسنی است. کاسنی حاوی اینولین است. این ماده، یک پروبیوتیک بسیار قوی است که برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است، پروبیوتیک‌ها انواعی از باکتری‌ها هستند که بیماری زا نبوده و فواید قابل توجهی را برای میزبان خود ایجاد می‌کنند ینولین به واسطه قابلیت کاهش میزان اسیدیته دستگاه‌‌‌های بدن، برای مقابله با برخی مشکلات روده و سیستم گوارش از قبیل، ریفلاکس مری، سوء هاضمه و سوزش معده داروی مناسبی به شمار می‌رود. به این ترتیب، می‌توان بهبود روند هاضمه را از جمله مهم ترین خواص عرق کاسنی برشمرد.

کاهش وزن

کاسنی دارای مقادیر قابل توجهی الیگوفروکتوز است درضمن، اینولین نیز به خودی خود نوعی فیبر طبیعی است که به مدیریت وزن و تناسب اندام کمک می‌کند مصرف می‌تواند مقدار هورمون گرلین را در بدن کاهش داده و از این طریق در تقلیل احتمال پرخوری و افزایش احتمال سیری موثر باشد. به این ترتیب، از جمله خواص عرق کاسنی می‌توان به توانایی کنترل و کاهش وزن اشاره کرد.

تسکین اضطراب

نوشیدن عرق کاسنی در کاهش اضطراب و آرامش ذهن و به تبع آن، بهبود شرایط روحی و روانی موثر است عرق کاسنی درکاهش اضطراب به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند. باید به این نکته توجه داشت که این قبیل گیاهان به مراتب سالم تر از داروهای شیمیایی موجود در بازار بوده و بهتر است به جای قرص‌‌‌های خواب آور از همین درمان‌‌‌های گیاهی استفاده شود. بدیهی است که پائین آوردن سطح اضطراب و استرس در کاهش شانس ابتلا به انواع بیماری‌‌‌های قلبی و عروقی، عدم تعادل هورمونی، بی خوابی، افت شناختی و پیری زودرس به شدت تأثیر گذار خواهد بود. بنابراین، مقابله با مشکلات یاد شده را نیز می‌توان در شمار خواص عرق کاسنی به حساب آورد.

خواص ادرارآوری کاسنی

مصرف عصاره گیاه کاسنی به ویژه قسمت ریشه آن، باعث افزایش فیلتراسیون گلومرولی یعنی افزایش فعالیت کلیوی و در نهایت اثر ادرارآوری می‌شود اینولین یک پلیفروکتان است که اثرات متعددی نظیر تحریک سیستم ایمنی، کاهش تعداد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا از دستگاه گوارش، کاهش خطر پوکی استخوان از طریق افزایش جذب املاح به ویژه کلسیم، کاهش خطر آترواسکلروز از طریق کم نمودن سنتزتری گلیسریدها و اسیدهای چرب در کبد و تعدیل سطح هورمونی انسولین و کلوکاگون دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *